Ambasador Crne Gore u Italiji gđa Vlahović za “Quotidiano Nazionale” “Spremni smo za priključenje u EU”

U toku su brojni projekti na polju nekretnina i turizma, uključujući i razvoj Portonovog, u čijoj je izgradnji učestvovala poznata italijanska firma Pizzaroti iz Parme. “Na jugu ima mnogo važnih turističkih projekata, kao što su Portonovi, Lustica Bay, Porto Montenegro ili Porto Skadarsko jezero, što se tiče projekata na sjeveru, tu preovladavaju prirodne ljepote, koje su pod zaštitom UNESCO-a.

U jednom od najljepših nacionalnih parkova nastao je ski centar Kolašin 1450, sa odličnim hotelima i najljepšim ski stazama, a mnogi od njih sarađuju sa italijanskim kompanijama za namještaj i dizajn. Ambasadorka smatra da za kompanije iz Emilije Romanje postoji veliki potencijal u Crnoj Gori  “Crna Gora svoj ekonomski razvoj temelji na sektorima energetike, turizma, poljoprivrede i održivog razvoja.

Drugi važni sektori su uslužni, finansijski i sektor nekretnina. Upravo u ovom posljednjem postoje mogućnosti za mala i srednja poduzeća koja dolaze iz Emilije Romanje  koja, s iskustvom stečenim tokom dugogodišnjeg rada, mogu predstavljati važan centar za prenos znanja i iskustva”, zaključila je gđa Vlahović.