Nove mjere

NKT je odlučio da zbog složene epidemiološke situacije u Sjevernom regionu u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje svi ugostiteljski objekti obustave rad na nedjelju dana, nakon čega će biti procijenjen učinak mjere i eventualno produžavanje njene primjene. Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom javnom mjestu.

Ponovljena je i preporuka za rad od kuće.
Ponovo su pozvani državna uprava i lokalna samouprava, privredna društva i preduzetnici da sav rad koji je moguće obavljati od kuće organizuju na taj način.

Nakon ulaska iz Srbije najstroži epidemiološki nadzor
Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Srbiji odlučeno je da svi oni koji u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin.
“Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor. Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru”, poručuje NKT.

Dozvole za boravak stranaca važe do 30. septembra
Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo je, na predlog Uprave policije, da se dozvole za boravak stranaca u Crnoj Gori, koje su istekle, smatraju važećim do 30. septembra 2020. godine ukoliko lice na koje se dozvola odnosi zadovoljava sve ostale zakonom predviđene uslove.

Odlučeno je da se nakon prethodnih sličnih mjera koje su donošene u vrijeme epidemije, i nakon današnje mjere, važenje dozvola za boravak stranaca nakon 30. septembra neće na ovakav način produžavati.