Popuštanje mjera: Građani mogu vani do 23 sata, prodavnice će raditi do 22

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo je na današnjoj sjednici saglasnost za ublažavanje pojedinih privremenih mjera uvedenih radi zaštite zdravlja i života građana, saopštili su iz Vlade, ističući da je odlučeno da zabrana kretanja ubuduće važi od 23 sata do pet ujutro svim danima. Takođe, prodajnim objektima kojima je dozvoljen rad produženo je radno vrijeme, ali nije proširena lista prodavnica koje mogu raditi.

Ove mjere su ublažene:

1. Zabrana kretanja ubuduće važi od 23 sata do pet ujutro svim danima

2. Prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvorene od sedam do 22 sata radnim danima i subotom.

3. Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama poput trčanja, džoginga i druge uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

4. Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere dosadašnje zabrane, tako da i za njih važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština. Pri tome građani Tuzi mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina.

Nacionalno koordinaciono tijelo upozorilo je građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.