Poslovati sa Crnom Gorom


U utorak, 9. oktobra, Hipotekarna banka i počasni konzulat Crne Gore u Milanu, organizovali su u milanskom hotelu Four Season, promociju knjige i panel diskusiju pod nazivom “Fare affari con il Montenegro” (”Poslovati s Crnom Gorom”), koju je napisala počasna konzulka Crne Gore u Milanu, Dolly Predovic. Događaju je prisustvovalo preko 250 uglednih privrednika, predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic, rektor Univerziteta Bokoni, predstavnici političke i diplomatske javnosti.

„Fare affari con il Montenegro“ je svojevrsni vodič u kome su sakupljeni podaci i statističke informacije, priče preduzetnika i političara, sadržane u intervjuima na kraju knjige, koje pružaju priliku da se iz prve ruke dobije informacija o iskustvima ljudi koji su poslovali sa Crnom Gorom ili o onima koji kreiraju političke sisteme kako bi privreda bila još dinamičnija.

Moderator panel diskusije je bio iskusni i ugledni novinar, Serđo Lućano dok su u diskusiji učestvovati Nikola Špadijer, izvršni direktor Hipotekarne i potpredsjednik Konfindustrije Crna Gora, Petar Ivanović, član crnogorskog Parlamenta, Erik Košuta, predsjednik Konfindustrije Crna Gora i Armand Arton, predsjednik Arton Capital-a. Cilj publikacije „Fare affari con il Montenegro“ je da bude korisno sredstvo za pružanje praktičnih informacija za pristup mogućnostima koje Crna Gora može i želi da ponudi italijanskim preduzetnicima, pružajući ne samo vodič u vezi vrsta kompanija, podsticaja i biznis zona, već i tri veoma interesantne studije slučaja: Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Bay.

Ovaj događaj predstavlja važnu priliku za interakciju italijanskih privrednika sa nekim od nosilaca privrednog rasta Crne Gore i na kojoj se mogu upoznati sa poslovnim mogućnostima u Crnoj Gori.