Produženje primjene privremenih mjera do 30. aprila

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti saglasilo se o produženju do 30. aprila primjene privremenih mjera koje su donijete 15. marta i čiji je rok važenja bio 15 dana. Do 30. aprila produžena je primjerna sljedećih mjera: zabrana ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i strancima koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe, obavezna samoizolacija, zabrana pružanja ugostiteljskih usluga u hotelima, zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, zatvaranje ugostiteljskih objekata, tržnih centara, dječjih igraonica, fitnes centara, kazina, kladionica i kockarnica, ograničavanje broja kupaca u odnosu na površinu prodajnog objekta, zabrana izlaska iz objekata stanovanja građanima, ponedjeljkom do petka u vremenu od 19 časova do 5 časova narednog dana, subotom od 13 do 5 časova narednog dana, a nedjeljom od 11 do 5 časova narednog dana, zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, djeci mlađoj od 12 godina života, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.