Novi portal za mikro, mala i srednja preduzeća dostupan na biznis.gov.me

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj je u okviru projekta „Unapređenje preduzetništva kroz naprednu savjetodavnu podršku i informacione servise“ 15. juna 2022. godine predstavilo IT platformu namjenjenu mikro, malim i srednjim preduzećima biznis.gov.me. Projekat je ko-finansiran u od strane Evropske unije posredstvom IPA programa za jačanje konkurentnosti i inovacija.

“IT portal biznis.gov.me uvodi novi pristup u komunikaciji Ministarstva ekonomskog razvoj i turizma sa mikro, malim i srednjim preduzećima”, saopšteno je iz ministarstva.

Dostupnost svih informacija od značaja na jednom mjestu – biznis.gov.me portalu, olakšaće preduzećima poslovanje i pojednostaviti procese dobijanja dostupne finansijske i nefinansijske podrške.

„Cilj nam je da zajednički kreiramo jednu održivu adresu koja će sadržati odgovore na pitanja od značaja za naše privrednice i privrednike, posredstvom koje se mogu obratiti nadležnim institucijama za sve dodatne informacije, savjete i pomoć. Očekujemo da portal dodatno ohrabri naše preduzetnice i preduzetnike da se prijave na dostupne programe podrške, da im olakša proces informisanja i da im skrati vrijeme za dobijanje informacija o različitim administrativnim pitanjima koja proces prijave na bilo koji program iziskuje“, istakao je Đurović.