Predstavnici Konfindustrije na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar i gradonačelnikom Cetinja

Predstavnici Udruženja italijanskih privrednika u Crnoj Gori – Konfindustrije Crne Gore, Marko Đinđinović i Marko Bošković i direktorica kompanije Ocean Montenegro iz Bara, gdja Nela Vitić, sastali su se 18. jula sa predsjednikom Opštine Bar, gdinom Dušanom Raičevićem, kako bi razmotrili mogućnosti i modalitete buduće saradnje.

Predsjednik Raičević je prezentovao investicione potencijale grada za koje bi italijanski investitori mogli biti zainteresovani. 29. jula upriličen je i sastanak sa gradonačelnikom Cetinja, gdinom Aleksandrom Kašćelanom, kojem su pored predstavnika Konfindustrije prisustvovali gdin Fabio Nikolo i gdin Vesko Vujović iz kompanije Omnitech.

Predstavnici Konfindustrije izrazili su spremnost asocijacije i italijanskih investitora da se aktivno uključe u trenutne i planirane projekte Opština Bar i Cetinje, a posebno iz oblasti zaštite životne sredine, uključujući rješavanje pitanja odlaganja otpada i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, turizma i projekata vezanih za smart city solucije. Učesnici sastanaka izrazili su obostranu spremnost za buduću saradnju i izrazili raspoloživost za organizovanje narednih bilateralnih sastanaka.