Konferencija “Energetika na Balkanu: tranzicija ka obnovljivim izvorima energije i poboljšanje energetskih mreža”

Objavještavamo Vas da će se 10. maja u Beogradu, u hotelu Mona Plaza, održati konferencija “Energetika na Balkanu: tranzicija ka obnovljivim izvorima energije i poboljšanje energetskih mreža”, koju organizuje Konfindustrija Srbije u saradnji sa Konfindustrijom Istočne Evrope i sa podrškom Konfindustrije. Cilj je da kompanijama predstavi mogućnosti investiranja i biznisa koje sektor energetike pruža na prostoru Balkana, preciznije u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Grčkoj.

Sadašnji istorijiski period svjedoči tome da svijet doživljava preokret tog sektora, što direktno utiče na kompanije i potrošače, ali istovremeno predstavlja i nove mogućnosti. U tom kontekstu, odluke država odigraće ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti cijele regije, i sa strateškog i političkog gledišta i sa gledišta prelaska na zelenu ekonomiju.

Stoga, konferencija ima za cilj da zainteresovanim stranama predstavi određene mogućnosti uz učešća predstavnika Vlada regiona, insitucija Evropske Unije nadležnih za energetiku kao i preduzeća koja već posluju na Balkanu i predstavnika finansijiskih insitucija, koji su od suštinskog značaja za održivu i efikasnu zelenu tranziciju.

Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti putem sledećeg linka.