Glavni grad raspisao konkurs za izbor korisnika biznis zona

Glavni grad Podgorica raspisao je javni konkurs za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama. Budućim investitorima na raspolaganju deset biznis zona čije zemljište je u vlasništvu Glavnog grada, koje se prostiru na površini od 3.328.000 m2, od Tuškog puta do skretanja ka aerodromu Golubovci.

Za korisnike biznis zona predviđene su olekašice kao što je: davanje zemljišta u zakup do trideset godina, uz plaćanje godišnje zakupnine od 0,01 eura/m2, mogućnost kupovine zemljišta po procijenjenoj vrijednosti sa mogućnošću otplate u 60 mjesečnih rata, takođe umanjena je naknada za komunalno opremanje, kao i oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva na period od 10 godina, saopšteno je iz Glavnog grada.

Biznis zone predviđene su za sljedeće djelatnosti: poljoprivrednu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, parkinzi i garaže, kako i ugostiteljstvo i smještaj.
Rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objavljivanja ovog poziva na internet stranici Glavnog grada.Javno otvaranje ponuda po ovom pozivu biće održano dana 7. jula 2021. godine, u 10 časova, u prostorijama Glavnog grada, a Odluka po ovom pozivu biće donijeta u roku od 15 dana od dana utvrđivanja konačne rang liste. Dodatne informacije mogu se dobiti putem bizniszone@podgorica.me.