“Internacionalizacija udruženja i međunarodnih predstavništava” u Bolonji i Milanu

Predstavnici Confindustria Montenegro, gospodin Marko Đindjinović i gospodin Marko Bošković učestvovali su na događaju sa temom “Internacionalizacija udruženja i međunarodnih predstavništava”  koji je održan u Bolonji 18. septembra u sjedistu FederUnacoma.

Predsjednik Konfindustrije Crne Gore i potpredsjednik i delegat za razvoj Konfindustrije Istočne evrope, gospodin Erih Cossuta održao je prezentaciju investicionih i industrijskih  mogućnosti Istočne Evrope” uz osvrt na konkretne primjere iz dosadašnje prakse.

Po zavrpšetku prezentacije održani su B2B sastanci sa predstavnicima italijanskih kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u region Istočne Evrope. Nakon toga je u Milanu 19. septembra u sjedištu Federchimica odrzan redovni sastanak tehnicke grupe za internacionalizaciju koji je predvodio gospodin Edoardo Garone.

Na sastanku su razmatrana pitanja o napretku u osnivanju novih međunarodnh predstavništava u Istočnoj Evropi, Azijskoj i Kavkaskoj regiji i Severnoj Africi, o razvoju i implementaciji novih projekata i marketinških strategija, kao i o planu zajedničkog djelovanja za naredni period.